Silivri'de Sanat
1960'lı yıllardan beri yapılagelmekte olan Silivri Yoğurt Festivali ile Silivri'nin yaz aylarına bir canlılık getirilmeye çalışılmakta ve Silivri'nin tanıtımı öngörülmektedir.
Bazı yıllar, ilgisizlik gerekçesiyle düzenlenmeyen Silivri Yoğurt Festivali, son birkaç yıldır uluslararası katılımlarla organize edilmeye çalışılmaktadır. Doğal olarak popüler kültür düzeyini aşamayan festivalde, Silivri'de yaşayan sanatçılara yeterli yer ayrılmaması eleştirilere yol açmaktadır.
2000'li yılların başlamasıyla birlikte Silivri'de edebiyat / sanat alanında bazı gelişmeler olmuştur. Yerel gazetelerdeki şiir sayfalarından sonra Çıkın adında (tüm ülkede dağıtımı yapılan) bir şiir seçkisi çıkarılmış, radyo ve televizyon kanallarındaki şiir ve türkü programlarından sonra yoğun katılımlı şiir-türkü geceleri düzenlenmiştir. 2007'de ise Süveyda isimli bir edebiyat dergisi yayınına başlamıştır.
Belediye bünyesinde yaklaşık 15 yıl faaliyet gösteren ve gençlerin kültürel-sanatsal faaliyetlerde bulunmasını sağlayan Kültürevi kapanmıştır. Fakat resim, ebru gibi sanatsal alanlarda faaliyet gösteren iki sanat evi mevcuttur. Ayrıca kimi kişisel enstrüman kurslarıyla, gençlere müzik ve enstrüman bilgileri, yetenekleri kazandırılmaya çalışılmaktadır.
Silivri, yerel gazetecilikte sürekli bir 'canlılık' yaşamaktadır. İlk yerel gazetenin (Silivri Ekspres Gazetesi) 1960'lı yıllarda çıkarıldığı Silivri'de, 1980'lerin sonundan beri çeşitli gazete ve dergiler yayınlanmıştır. Bunlardan yayınına devam eden kalmasa da, ağırlıklı olarak Silivri'den haberler yayınlayan bölge gazeteleri yayın hayatlarına devam etmektedir.
Şu anda, sadece Silivri'den haber yayınlayan iki günlük (21. Yüzyılda Silivri Değişim Gazetesi ve Hürhaber Gazetesi) ile günlük Bizim Silivri Gazetesi yanı sıra, 6-7 tane bölge gazetesi ve Silivri'de 1991'lerin sonundan beri yayın yapan iki yerel radyo bulunmaktadır.
Kaynak: tr.wikipedia.org